Tips på sätt att spara pengar

Här lägger vi upp tips som kan göra att du kan spara pengar, t ex tips på hur du kan spara in pengar genom att laga mat och göra lunchlådor istället för att äta ute. Läs om hur du kan spara pengar på alla möjliga sätt här.

Tips på att spara pengar

  • Gör lunchlåda och ta med till jobbet så sparar du in en lunch(50-70:- om dagen)
  • Laga mat hemma och köp inte snabbmat, då sparar du mycket pengar.
  • Om du röker eller snusar finns det massor med pengar att spara på att sluta med detta.
  • Lägg inte pengar på att spela spel, t ex köpa lotter eller satsa på hästar, statistiskt sett så förlorar du pengar på detta.
  • Lägg inte pengar på alkohol, dåligt för hälsan och för plånboken.

Det finns många tips på hur man kan spara pengar. I synnerhet idag när det egentligen inte är brist på pengar utan snarare människors krav på materiella tillgångar och hög levnadsstandard som gör att pengarna tar slut.

Den moderna människan har många dyra vanor, trots att det finns betydligt billigare alternativ att tillgå. Ett exempel är mat. Att äta ute i Sverige är väldigt dyrt, och gör man det till en vana så spenderar man en massa pengar på mat alldeles i onödan. Det bästa är att äta hemma när det går och ta med sig hemlagad lunch till jobbet/skolan. Maten i sig bör man köpa från lågpriskedjorna och genom att storhandla en gång i veckan undviker man dagliga impulsköp.

Ett bra sätt att få översikt över sin ekonomi är att under en månad skriva ner alla utgifter, ner till varenda krona. Då blir det snabbt väldigt tydligt var man kan spara in pengar. Spontanshopping är en stor pengatjuv, likaså dyra vanor som rökning.