Lån med betalningsanmärkning

Om man har fått på sig en betalningsanmärkning kan det vara mycket svårt att få ett traditionellt lån. Betalningsanmärkningar är enkla att få, men de är tyvärr nästan omöjliga att bli av med i förtid, men nu går det att få bolån trots betalningsanmärkning. Men det finns vissa saker som gör det enklare att få ett bolån med betalningsanmärkning, har du exempelvis en bostad som säkerhet blir det lättare.

Men det räcker oftast med att du numera är fastanställd och att betalningsanmärkningen är lite äldre. Traditionellt sett har det varit i det närmaste omöjligt att få ett bra lån med normala räntor om man har en eller flera betalningsanmärkningar. Numera finns det flera kreditinstitut som specialiserat sig på att just ge lån till människor med en betalningsanmärkning. Man gör en individuell bedömning av varje kund. Kreditinstitutet gör en djupare finansiell undersökning om kundens återbetalningsförmåga. Denna kan innebära att de kontrollerar att man har fast anställning eller att de kontrollerar graden av kundens finansiella problem.

Ofta går även bolån numera att få om man har betalningsanmärkning. När man ansöker om bolån och har betalningsanmärkning får man ofta kostnadsfri rådgivning.