Bil-lån

Om du ska köpa ny bil är det ofta man behöver låna för detta. Ett billån tar bilen som säkerhet och kan ofta vara ganska så bra ränta på. Dock kan det vara värt att tänka på att innan du börjar leta efter bilen du ska köpa kan det vara bra att kontrollera hur stor månadskostnaden på lånet blir på det billån du tänkt dig. Man kan ansöka om bil-lån på internet och snabbt få reda på vad det skulle kosta. Betalningen av bilen kan ske med en kontantinsats som ofta ligger på 20 % av köpesumman samt att säljaren sänder ett faktureringsunderlag till din bank. Ett annat alternativ är att hela summan överförs lätt och smidigt från din bank till säljarens bank.

Att köpa bil med ett billån ger ofta en tryggare affär för dig som kund. Banken hjälper ofta till med avtal, fordons och försäljarkontroll så att du är säker på att det är bilens ägare som säljer bilen. I vissa fall erbjuds även kontroll av bilen hos auktoriserad verkstad för att förhindra att bilen har dolda fel.

För att kunna göra en riktigt bra affär kan det vara bra att låna pengar till bilköpet när tillfället dyker upp. De flesta banker erbjuder billån till såväl nybilsköp som köp av begagnad bil av privatperson. Någon annan säkerhet för lånet än själva bilen behövs inte.